Verstreken: Uniek bezoek aan een windmolen (2019)

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap opent Greenchoice de deuren van één van de windmolens in Hellegatsplein voor een unieke rondleiding. De molenaar legt je uit hoe het opwekken van windstroom werkt én je neemt een kijkje de windmolen zelf.

Credits: Redactie Qurrent via Greenchoice

Hoe kan het dat een windmolen ervoor zorgt dat jouw mobieltje wordt opgeladen thuis? En hoe kan het dat je toch stroom krijgt terwijl het niet waait? Kom het te weten tijdens deze open dag.

Bij Beachclub De Banaan neemt de molenaar je mee in een in de wondere wereld van Nederlandse windmolens. Test jouw kennis met een quiz en wie weet ben jij wel de winnaar van een toffe prijs. Na een korte presentatie, leuk voor jong en oud, trekt iedereen zijn jas aan en ga je naar buiten om een kijkje te nemen in de windmolen zelf.

Tijdens dit bezoek kun je ook je eigen windmolen knutselen en je lekker uitleven op een springkussen. Iedereen gaat naar huis met een echte Greenchoice goodiebag. Wil je nog langer blijven? Ga dan lekker uitwaaien op het mooie strandje naast de windmolen.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden tot 01 oktober mogelijk via de website.
Indien je toch niet kunt, is afmelden verplicht via e-mail.

Kinderen t/m 12 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Naam organisatie Greenchoice
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Familie, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 13:00 - 14:15 uur
5 oktober 2019: 11:30 - 12:45 uur
5 oktober 2019: 10:00 - 11:15 uur
Adres Hellegatsplein, Beachclub De Banaan
Sluispad 1
3257MB Ooltgensplaat
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.