UMCG-ERIBA: Zpannend Zernike

Trek de labjas maar aan, want de onderzoekers van ERIBA en het UMCG staan klaar om proefjes met je te doen.

Naar de website

Tijdens deze middag staat alles in het teken van proefjes. Leer meer over het DNA van een banaan, ontsnap uit een escaperoom, test je kennis over gezondheid en duik in een databank.

Programma

Banaan-DNA
Haal DNA uit een banaan, leer pipetteren en ontdek de leukste proefjes die je ook heel goed thuis kunt doen, bijvoorbeeld hoe je met een rode kool kunt meten hoe zuur iets is.

Test je kennis
Lekker buiten spelen is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond. Wat weet jij allemaal over gezondheid? Test je kennis in de Healthy Ageing Quiz.

Twee leugens en een waarheid
We geven je drie stellingen: een is waar, de andere twee zijn niet waar. Kies jij het juiste antwoord? Tijdens deze quiz laten we je flink bewegen!

Durf jij het aan?
En misschien wil je het allemaal wel wat spannender. Laat je dan opsluiten in de Escape Room. Denk als een wetenschapper om de raadsels op te lossen en het proefje te doen. Wees nieuwsgierig, laat je niet afleiden en bedenk: de oplossing is vaak dichterbij dan je denkt, je moet ‘m alleen wel zien. De deur gaat weer open als je de wetenschapsraadsels hebt opgelost.

Duiken in data
Neem een duik in de data van Lifelines, de data- en biobank waaraan 167.000 Noorderlingen deelnemen. Met hun gegevens kunnen wetenschappers onderzoek doen, bijvoorbeeld naar de vraag waarom de ene persoon gezonder oud wordt en de andere persoon te maken krijgt met (chronische) ziektes.

Locatie

UMCG - ERIBA
Antonius Deusinglaan 1
9713 AV Groningen

Datum en tijd

5 oktober 2019: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Reyer Boxem via UMCG

Naam organisatie

UMCG - ERIBA

Soort activiteit

Spel, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

UMCG - ERIBA
Antonius Deusinglaan 1
9713 AV Groningen

Website

Ga naar de website