Verstreken: Tour over het Marineterrein (2019)

Tijdens deze open dag zie je het ‘Living Lab’ op het Amsterdamse Marineterrein met eigen ogen, bekijk je de voormalige schietbaan en luister je naar vier wetenschappers over kunst en wetenschap.

Credits: Studio Bas Sala via Marineterrein

Wil jij meer leren over oplossingen voor urgente stedelijke vragen en horen hoe kunst en wetenschap met elkaar samenhangen? Dan zijn deze open dagen geschikt voor jou.

Programma

Tours Living Lab (voor gebouw 027 A)
Zaterdag 5 oktober 13:00 – 16:00 uur
Sinds kort is de buitenruimte van het Marineterrein opengesteld als ‘Living Lab’, een proeftuin voor het bedenken, testen en toepassen van oplossingen voor urgente stedelijke vragen. Tijdens het Weekend van de Wetenschap worden bezoekers rondgeleid langs interessante projecten die hier zijn opgestart, zoals de Slimme Regenton, die is bedacht om de stad minder kwetsbaar te maken voor extreem weer, en Cinderela, waarmee nuttige stoffen uit afvalwater worden gefilterd voor hergebruik.

Space Shooters in de voormalige schietbaan (gebouw 022)
Zaterdag 5 oktober 15:00 – 19:00 uur
Neem een kijkje in de voormalige schietbaan aan de kop van het Marineterrein. De buitenzijde van dit vreemde bouwwerk is de afgelopen zomer getransformeerd tot een kleurrijk kunstwerk. De ruimte zelf is in gebruik als laboratorium voor projecten op het snijvlak van kunst en wetenschap. Tijdens het Weekend van de Wetenschap is hier de installatie Space Shooters te zien; een intrigerend werk van de Nederlands-Russische kunstenaar Vladimir Grafov, bestaande uit twee gigantische cilinders die als lichtspuwende kogels in de ruimte hangen.

De Marineterrein – Living Art Talk (gebouw 024)
Zondag 6 oktober 16:00 – 18:00 uur
Samenwerking tussen kunst en wetenschap leidt regelmatig tot verrassende vernieuwingen. De Schietbaan op het Marineterrein biedt hiervoor een nieuw podium. Tijdens het Weekend van de Wetenschap reflecteren vier wetenschappers in korte lezingen op de rol van kunst in de wetenschap. De lezingen vinden plaats in de zaal van IJsfontein, in gebouw 024, pal naast de schietbaan.

Naam organisatie Marineterrein Amsterdam
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
5 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Adres Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5-7
1018 JA Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.