Tol en rol

Als je er niets mee doet valt een tolletje gewoon om. Geef je er een draai aan, dan is het perfect in balans. Hoe kan dat nou? Ontdek het in deze demonstratie over de ‘wet van behoud van impulsmoment’.

Naar de website

Hoe het kan dat simpel speelgoed als een tolletje pas werkt als het draait is een beetje een ingewikkeld verhaal. Het heeft te maken met ‘de wet van behoud van impuslmoment.’ Volgens de natuurkunde stopt iets pas met draaien zodra je er een kracht op uitoefent. Op het tolletje wordt bijna geen kracht uitgeoefend, hij blijft dus lang rechtop draaien zonder om te vallen.

Het is toch best bijzonder dat iets wat zo simpel lijkt, eigenlijk best ingewikkeld is. Dit is met heel veel dingen om je heen ook het geval. Voorwerpen lijken vaak simpel, maar zijn enorm uitgedacht. Zoals de ontwerpers bij Larsen & Buhl dit tolletje hjebben gemaakt, maken zij heel veel andere en ook lastiger onderdelen. Sommige onderdelen zien er misschien makkelijk uit, maar kunnen toch erg ingewikkeld zijn.

Neem een kijkje bij Larsen & Buhl en leer hoe zij tot een simpel, maar toch ook ingewikkeld ontwerp komen. Zie hoe zij deze onderdelen maken en maak je eigen tol & rol speelgoed.

Locatie

Larsen & Buhl
Ambachtsweg 36
3899 AR Zeewolde

Datum en tijd

5 oktober 2019: 10:00 - 15:00 uur
Credits: Larsen & Buhl

Naam organisatie

Larsen & Buhl

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 10:00 - 15:00 uur

Adres

Larsen & Buhl
Ambachtsweg 36
3899 AR Zeewolde

Website

Ga naar de website

Social media