Verstreken: Themarondleiding: hij/zij (2019)

In Museum Vrolik zijn veel museumstukken te zien die bijzondere verhalen over mannen en vrouwen vertellen. Je leert er alles over tijdens deze rondleiding.

Credits: Hans van den Bogaard voor Museum Vrolik

Bijvoorbeeld over de verschillende taken en verplichtingen van vroedvrouwen en vroedmeesters, en over onwaarschijnlijke verschillen tussen het mannelijk en vrouwelijk lichaam. Heb je ooit gezien hoe intersekse (vroeger hermafroditisme genoemd) er in het menselijk lichaam uit kan zien? Ook leer je tijdens deze rondleiding hoe bepaalde ziektes, symptomen, diagnoses, behandelingen en ziektebeelden kunnen verschillen wanneer je man of juist vrouw bent.

Over museum Vrolik

Hoe zien we er vanbinnen uit? Hoe zijn onze organen en lichaamsdelen gebouwd en waar zitten ze precies? Hoe lopen de spieren en bloedvaten in je onderarm? Lijken je amandelen op amandelen en hoe groot zijn je gehoorbeentjes? In Museum Vrolik, een verzameling die is opgebouwd in de late 18e eeuw, de 19e eeuw en het eerste kwart van de 20e eeuw, staan de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam centraal.

Doelgroep en prijs

De rondleiding is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor museum Vrolik en geschikt voor de hele familie.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website.

Naam organisatie Museum Vrolik
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 5 oktober 2019: 12:00 - 12:45 uur
5 oktober 2019: 14:00 - 14:45 uur
Adres Museum Vrolik
Meibergdreef 15
1105AZ Amsterdam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.