Verstreken: Stuur je kunstwerk naar de maan (2019)

Heb jij een idee dat het onderzoeken waard is? Neem het mee naar Moon Gallery, bespreek het met een wetenschapper en misschien dat ESA jouw idee in 2022 wel naar de maan stuurt.

Credits: Anna Sitnikova voor Moon Gallery

Het creëren van maatschappelijke betrokkenheid is steeds belangrijker in de wetenschap. Door niet-wetenschappers te betrekken kunnen onderzoekers gebruik maken van de kennis en creativiteit van mensen over de hele wereld. Soms kom je zo op leuke, nieuwe ideeën en het maakt voor mensen zichtbaar waar de wetenschap zich mee bezighoudt.

Ook voor toekomstige maanmissies is deze betrokkenheid belangrijk. Moon Gallery is een internationaal samenwerkingsverband, dat door middel van een kunstproject de wisselwerking tussen wetenschap en burgers stimuleert. Kun je samen komen tot een verzameling waardevolle ideeën die het waard zijn om naar de maan te sturen? En hoe doe je dat?

Breng je beste idee naar Moon Gallery en probeer het in een kubus van 1 cm3 te passen. Het kan zomaar zijn dat jouw kubus onderdeel wordt van een plaatje van 10 × 10 × 1 cm groot, vastgemaakt op de volgende maanlander die ESA in 2022 naar de maan stuurt.

Programma

  • Bezoek de vaste tentoonstelling
  • Stap in een simulatie van een maanbasis en ervaar hoe het leven van een astronaut eruit ziet
  • Workshop Hoe breng je een ijsberg naar de maan?
  • Kijk naar de zon door een telescoop

Naam organisatie Moon Gallery
Soort activiteit Sterren kijken, Tentoonstelling, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Adres ExoHab
Keplerlaan 1
2201AZ Noordwijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.