Verstreken: Snorkelende planten (2019)

Planten hebben net als mensen zuurstof nodig om te leven, en zullen onderwater uiteindelijk stikken. Sommige planten hebben een oplossing bedacht om toch onder water te kunnen overleven. Onderzoek deze plantjes zelf en ontdek hoe dat zit.

Credits: Liesje Mommer

De meeste landplanten, waaronder bijna al onze voedselgewassen, zijn zeer gevoelig voor overstromingen. Moerasplanten hebben hier iets op gevonden en kunnen prima overweg met langdurige overstroming. Hoe doen ze dit? Hoe weet een plant eigenlijk dat hij onder water staat en hoe zet hij die observatie om in deze signalen zodat dat hij niet stikt?

In een voorstelling en demonstratie krijg je daar antwoord op. Daarnaast kun je zelf in de plant kijken en zien hoe hij het doet. Hierna kijk je gegarandeerd voor altijd met veel respect naar de overstroomde plantenwereld om je heen.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.