Verstreken: Smart city: simulate your crowd (2019)

Bouw je eigen stad van blokjes of een tekening en laat er met augmented reality een grote groep voetgangers op los. Ontdek wat er gebeurt als je een straat afsluit of hoe snel de stad geëvacueerd kan worden in een noodgeval.

Credits: Ivar Pel voor Universiteit Utrecht

Smart city is een interactieve simulatie van een grote mensenmassa. Bouw zelf met blokjes of een lijntekening een stad. Een computer projecteert en simuleert vervolgens op jouw eigen stad honderden lopende mensen. Je kunt zelf met virtuele bouwblokken opdrachten geven aan de mensenmassa’s. Wordt het ergens gevaarlijk druk? Kun je loopstromen veiliger maken door het afsluiten van een plein? En is je stad wel veilig genoeg als er paniek uitbreekt? Verander je zelfgebouwde wereld en kijk hoe mensen hierdoor anders door de stad bewegen.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.