Verstreken: Slim op weg met techniek (2019)

Bij de Techniek Ambassadeurs ga je in drie verschillende workshops slim op weg met techniek en elektriciteitsdraad.

Credits: Flickr, Adafruit Industries via CC BY-NC-SA 2.0

Zoek de storing!
Het licht op jouw slaapkamer gaat aan en uit. Hoe werkt een lichtknop eigenlijk? In deze workshop neem je een kijkje in het lichtknopje en de meterkast. Ontdek hoeveel draadjes nodig zijn om een lamp te laten branden, waarom alle draden een andere kleur hebben en hoe je een storing kunt vinden.

Handige armband voor op reis
Elektriciteitsdraad is makkelijk te buigen en te knippen. Het ideale materiaal voor een armband. Met kleine blokjes rijg je jouw naam aan het draad en je hebt een armband met jouw naam erop. Een mooi souvenir van deze dag.

Drankkarton vouwen
Drinken is belangrijk, ook als je onderweg bent. Het plastic flesje dat je meeneemt is alleen niet zo milieuvriendelijk. Karton is makkelijker te recyclen, maar is ieder karton wel geschikt? Vouw in deze workshop jouw eigen lek- en luchtdichte drankkarton. Versier de buitenkant en ga voortaan milieuvriendelijk op pad.

Naam organisatie Huis van de Techniek
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 16:00 uur
Adres ZB | Zeeuwse Bibliotheek
Kousteensedijk 7
4331JE Middelburg
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.