Verstreken: Shoppen in Virtual Reality (UvA) (2019)

Tijdens deze kennismaking loop je met een VR-bril door een virtuele supermarkt. Nadat je daar hebt rondgekeken en van alles hebt gezien, zullen de onderzoekers je een paar vragen stellen.

Credits: K_E_N, Shutterstock via Universiteit van Amsterdam

In een supermarkt kun je van alles kiezen om te eten en te drinken. Je kunt voor iets gezonds of duurzaams kiezen, of juist niet. We leren steeds meer over ons gedrag en over waarom we bepaalde keuzes maken. Dat helpt om mensen te leren gezondere keuzes te maken, voor onszelf, maar ook voor de wereld. Met behulp van Virtual Reality (brillen) kunnen we hier nu nog beter onderzoek naar doen.

Communicatiewetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam bouwen daarom samen met collega’s van Tilburg University VR omgevingen na om ons gedrag te onderzoeken. Met een virtuele supermarkt leren ze meer over hoe mensen shoppen. Wil jij ook ervaren hoe het is om in VR je boodschappen te doen? Ga dan langs op Amsterdam Science Park tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Naam organisatie Universiteit van Amsterdam
Soort activiteit Spel, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 12:00 - 17:00 uur
Adres FNWI Amsterdam Science Park
Science Park 904
1098XH Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.