Verstreken: Rondleiding Zeehondencentrum (2019)

In het Zeehondencentrum Pieterburen worden jaarlijks zo’n 450 zeehonden opgevangen. Maar hoe gaat dat opvangen nou in zijn werk en hoeveel wetenschappelijk onderzoek gebeurt er om 1 opgevangen zeehond heen? Dat leer je allemaal tijdens deze tour.

Credits: Zeehondencentrum Pieterburen, Zeehondencentrum Pieterburen

Met een gids maak je een rondgang achter de schermen van het Zeehondencentrum en leer je van alles over zeehonden en dit speciale ziekenhuis. Je kunt tijdens deze rondleiding eventjes achter de deuren kijken die anders voor publiek gesloten blijven. Tijdens de rondleiding kom je wat dichter bij de zeehonden bassins, loop je langs quarantaines en de operatiekamer, maar bovendien krijg je ook een kijkje in al het wetenschappelijk onderzoek dat het Zeehondencentrum uitvoert. In de viskeuken zie je waar de voedingen voor de zeehonden gemaakt worden en natuurlijk kun je een kijkje nemen in de intakeruimte waar de dieren binnengebracht worden.

Deze tour kan tot 24 uur voor aanvang online gereserveerd worden, daarna uitsluitend nog via kaartverkoop aan de balie van het Zeehondencentrum. Rondleiding volgeboekt? Geen paniek want je kunt natuurlijk gewoon op bezoek komen om de zeehonden te zien en in het bezoekerscentrum is heel veel te zien en te ontdekken! Voor reserveren voor groepen gelden aangepaste tarieven/voorwaarden.

Wel goed om te weten: De inhoud van deze rondleiding is gericht op oudere kinderen & volwassenen. Het leeftijd advies is daarom minimaal 6 jaar. Jongere kinderen kunnen natuurlijk deelnemen op verantwoording van de ouders maar betalen dezelfde prijs, dit geldt voor alle leeftijden. Achter de schermen is geen plaats voor buggy’s of wandelwagens en de ruimten zijn beperkt rolstoel toegankelijk.

Naam organisatie Zeehondencentrum Pieterburen
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,50 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2019
5 oktober 2019
Adres Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.