Rondleiding Zeehondencentrum

In het Zeehondencentrum Pieterburen worden jaarlijks zo’n 450 zeehonden opgevangen. Maar hoe gaat dat opvangen nou in zijn werk en hoeveel wetenschappelijk onderzoek gebeurt er om 1 opgevangen zeehond heen? Dat leer je allemaal tijdens deze tour.

Naar de website

Met een gids maak je een rondgang achter de schermen van het Zeehondencentrum en leer je van alles over zeehonden en dit speciale ziekenhuis. Je kunt tijdens deze rondleiding eventjes achter de deuren kijken die anders voor publiek gesloten blijven. Tijdens de rondleiding kom je wat dichter bij de zeehonden bassins, loop je langs quarantaines en de operatiekamer, maar bovendien krijg je ook een kijkje in al het wetenschappelijk onderzoek dat het Zeehondencentrum uitvoert. In de viskeuken zie je waar de voedingen voor de zeehonden gemaakt worden en natuurlijk kun je een kijkje nemen in de intakeruimte waar de dieren binnengebracht worden.

Deze tour kan tot 24 uur voor aanvang online gereserveerd worden, daarna uitsluitend nog via kaartverkoop aan de balie van het Zeehondencentrum. Rondleiding volgeboekt? Geen paniek want je kunt natuurlijk gewoon op bezoek komen om de zeehonden te zien en in het bezoekerscentrum is heel veel te zien en te ontdekken! Voor reserveren voor groepen gelden aangepaste tarieven/voorwaarden.

Wel goed om te weten: De inhoud van deze rondleiding is gericht op oudere kinderen & volwassenen. Het leeftijd advies is daarom minimaal 6 jaar. Jongere kinderen kunnen natuurlijk deelnemen op verantwoording van de ouders maar betalen dezelfde prijs, dit geldt voor alle leeftijden. Achter de schermen is geen plaats voor buggy’s of wandelwagens en de ruimten zijn beperkt rolstoel toegankelijk.

Locatie

Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Datum en tijd

6 oktober 2019
5 oktober 2019
Credits: Zeehondencentrum Pieterburen, Zeehondencentrum Pieterburen

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober
5 oktober

Adres

Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.