Verstreken: Rondleiding door Museum Vrolik (2019)

In Museum Vrolik zijn tweeduizend anatomische museumstukken te bewonderen. Volg een deskundige tour langs de vaste collectie.

Credits: via Museum Vrolik

Bekijk preparaten en anatomische modellen die te maken hebben normale en abnormale ontwikkeling (ziektes, aangeboren afwijkingen, ontwikkelfouten), zowel van mensen als van dieren. Tijdens deze rondleiding, die geschikt is voor de hele familie, ontdek je het verhaal achter de meest bijzondere stukken uit de collectie.

Over museum Vrolik

Hoe zien we er vanbinnen uit? Hoe zijn onze organen en lichaamsdelen gebouwd en waar zitten ze precies? Hoe lopen de spieren en bloedvaten in je onderarm? Lijken je amandelen op amandelen en hoe groot zijn je gehoorbeentjes? In Museum Vrolik, een verzameling die is opgebouwd in de late 18e eeuw, de 19e eeuw en het eerste kwart van de 20e eeuw, staan de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam centraal.

Doelgroep en prijs

De rondleiding is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor museum Vrolik en geschikt voor de hele familie. Een museumticket kost € 3,- per persoon. Inschrijven is verplicht via de website.

Naam organisatie Museum Vrolik
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 5 oktober 2019: 13:00 - 13:45 uur
Adres Museum Vrolik
Meibergdreef 15
1105AZ Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.