Verstreken: Riskante reizigers (2019)

Plaagdieren zijn ongewenste gasten, maar ze zijn wel interessant. Ze veroorzaken schade, vernielen voedselvoorraden en brengen ziekteverwekkers over. Maar wat maakt een dier een plaagdier? En hoe houd je deze beestjes buiten de deur?

Credits: Public Domain Files, Public Health Image Library via CC0

De bedwants reist met ons mee van hotel naar hotel, de reuzenteek lift mee met trekvogels en hoefdieren, de eikenprocessievlinders verspreiden zich door al onze provincies, en dat terwijl de dennenprocessierups al onderweg is. Sommige van deze reizigers, zoals de bruine rat, zijn zelfs nooit meer vertrokken. Ga naar het KAD en leer alles over deze en andere plaagdieren.

Leer meer over het uitdagende werk van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen. Neem je eigen plaagdier letterlijk onder de loep en krijg uitleg van experts. Woon de lezing bij over riskante reizigers en bekijk tentoongestelde plaagdieren, nesten en aantastingen. In de middag tussen 12:30 en 13:30 is lunch verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

Programma

Workshop beestjes herkennen
11.30-12.30 en 14.00-15.00
Heb je een ongewenste gast; insecten, sporen van plaagdieren of dergelijke aangetroffen en wil je weten welk dier het is en wat je daaraan kan doen? Neem je monster mee een bekijk dit samen met de biologen bij het KAD.

Korte presentaties
11.30-12.30 en 14.00-15.00
Maak kennis met teken, eikenprocessierupsen, invasieve exoten en inheemse plaagdieren.

Naam organisatie Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD)
Soort activiteit Open dag, Voorstelling / Demonstratie, Tentoonstelling, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 15:30 uur
Adres Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD)
Nudepark 145
6702 DZ Wageningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.