Puddingchemie

In het Hemlab doe je zelf onderzoek en proefjes. Omdat het Hemlab in de voormalige puddingfabriek van Honig zitten kan dit weekend zelf sinaasappel- of frambozenpudding maken uit aardappels, rode biet en kurkuma.

Credits: via HEMLAB

Leer zelf pudding maken. Je begint door eerst zetmeel te isoleren uit een aardappel. Je maakt kleurstof uit rode biet of geelwortel en daarna ga je smaak en zoet toevoegen. Natuurlijk mag je de pudding aan het eind zelf proeven. Een uur lang hard werken, vol verbazing.

In de fabriek van de firma Honig werd eerst stijfsel en maïzena gemaakt; later werden er ook heel veel instantpuddingen geproduceerd. Na het vertrek van Honig heeft Dr. Oetker nog jaren klop- en kookpuddingen in de fabriek geproduceerd. In de Honigfabriek zijn nu naast het Hemlab nog 70 kleine bedrijven en kunstenaars aan het werk.

Bijzonderheden

Kinderen kunnen zelfstandig deelnemen, maximaal 1 volwassene per kind. Per groep kunnen er maximaal 20 kinderen meedoen.

Naam organisatie HEMLAB
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:30 - 11:30 uur
6 oktober 2019: 14:15 - 15:15 uur
6 oktober 2019: 12:30 - 13:30 uur
5 oktober 2019: 16:00 - 17:00 uur
5 oktober 2019: 10:30 - 11:30 uur
5 oktober 2019: 12:30 - 13:30 uur
5 oktober 2019: 14:15 - 15:15 uur
24 juni 2019: 16:00 - 17:00 uur
Adres HEMLAB
Zuideinde 74-100
1541CE Koog aan de Zaan
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.