Overstromen of voorkomen?

Wat kun je aanpassen om bij extremer weer toch tot goed waterbeheer te komen? Hoe stroomt water door je leefomgeving en wat bepaalt of het ergens droog, nat, warm of koel is? Ervaar het zelf met schaalmodellen die je kunt bouwen en testen.

Naar de website

Tijdens deze open dag ben jij zelf de baas over het water en mag je de modellen van WetropolisRD zelf testen. Laat in een augmented reality sandbox water virtueel door een 3D landschap stromen, maak met LEGO modellen van steden en test het in een waterbak of maak stedenbouwkundige planningen waarbij je ingrepen kunt doen en direct zien wat dit voor effect heeft op de stroom van het water en het klimaat.

Over WetropolisRD

Het WetropolisRD consortium onderzoekt en ontwikkelt manieren om water (regen, oppervlaktewater, grondwater) te modelleren. De modellen zijn belangrijk omdat ze de mensen in staat stellen over mogelijke ontwikkelingen na te denken, over alternatieven te redeneren en investeringen en maatregelen tegen elkaar af te wegen.

WetropolisRD kijkt naar nieuwe manieren van modelleren. Zowel fysieke 3D modellen, augmented reality modellen en virtuele modellen komen aan bod. Steeds is van belang dat de modellen aanspreken voor alle doelgroepen betrokken bij besluitvorming.

Locatie

Saxion Stadscampus
M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede

Datum en tijd

5 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Wetropolis via Europa om de Hoek

Naam organisatie

Europa om de Hoek

Soort activiteit

Open dag

Doelgroep

Kinderen, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Saxion Stadscampus
M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede

Website

Ga naar de website

Social media