Optimaal herstellen met R4Heal

Wist jij dat virtual reality patiënten helpt om sneller en beter te herstellen? Patiënten hebben minder pijn en stress, en slapen en bewegen beter. Zo kunnen zij eerder en vitaler naar huis. Ontdek zelf hoe deze slimme patiëntomgeving werkt.

Naar de website

R4Heal is het eerste wereldwijde initiatief dat de patiënt in het ziekenhuis een slimme, helende omgeving biedt. Met beelden, games, geluiden en geuren wordt de zorg na een operatie op maat geleverd naar persoonlijke eigenschappen en wensen. Probeer de virtual reality bril uit, win de game en kom meer te weten over R4heal met een bezoek aan de stand.

Over R4Heal

Onze samenleving wordt steeds ouder en de zorgbehoefte wordt steeds groter. De oudere patiënt vraagt om goede zorg. Zo blijkt bijvoorbeeld dat na een grote operatie 50% van de oudere patiënten complicaties krijgt, bijvoorbeeld een infectie, een delier of trombose. Sinds kort weten we dat de omgeving van een patiënt, het zogenoemde ‘healing environment’, een grote rol speelt bij de gezondheid en het herstel van een patiënt. Nieuwe technieken en inzichten bieden hierbij veel mogelijkheden om het welzijn van de patiënt te verbeteren.

R4Heal is een vier-jarige samenwerking tussen de vijf MKB-bedrijven, Relitech, Big4data, Yellow Riders, Centre4Moods en Arbol AI, en het Radboud universitair medisch centrum. Met behulp van een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ontwikkelen zij in vier jaar tijd een interactieve patiëntomgeving op maat.

Gezondheidswetenschapper voor een dag

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de open dag van het Radboud UMC. Kruip in de huid van een gezondheidswetenschapper en ontdek hoe spannend de wereld van de gezondheidswetenschappen is. Zie, voel, hoor en ervaar tijdens deze open dag waar gezondheidswetenschappers aan werken. Wat hebben ze al ontdekt? Waar hopen ze nog achter te komen? En hoe zien we dat terug in de zorg?

Locatie

Radboudumc studiecentrum
Geert Grooteplein Noord 21
6525EZ Nijmegen

Datum en tijd

6 oktober 2019: 12:00 - 16:00 uur
Credits: Radboud UMC/ R4heal

Naam organisatie

Europa om de Hoek

Soort activiteit

Open dag, Workshop, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 12:00 - 16:00 uur

Adres

Radboudumc studiecentrum
Geert Grooteplein Noord 21
6525EZ Nijmegen

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.