Open Dag Nikhef

Wil je weten hoe er onderzoek gedaan word naar minuscuul kleine deeltjes? Wat voor slimme technieken er zijn om ze te meten? En hoe we meer kunnen leren over de opbouw van het heelal? Bezoek de open dag van Nikhef.

Naar de website

Op Nikhef kun je deze dag minilezingen bezoeken, workshops doen en rondleidingen volgen. Tijdens de demonstraties leer je alles over de wereld van elementaire deeltjes en hun onderlinge krachten. Je maakt kennis met het higgsdeeltje, antimaterie, neutrino’s, zwaartekrachtgolven en nog veel meer. Stel de wildste vragen bij Ask a Big Bang Theorist. Ontdek de nieuwste state-of-the-art-apparatuur van de werkplaatsen van het Nikhef. Neem een kijkje in de grid computerruimte en leer wat er gebeurt met de enorme datastromen van de LHC-deeltjesversneller.

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen: knutsel je eigen crypto-kraker en ontcijfer de geheime boodschap, sleutel een voertuigje in elkaar of maak een eigen elektrische schakeling. Of ga op speurtocht naar alle deeltjes uit de deeltjesdierentuin!

Lezingenprogramma

13:00 – 13:30 uur Op zoek naar een theorie van alles
Philine van Vliet
14:00 – 14:30 uur Kosmische straling raakt ons allemaal
Sijbrand de Jong
15:00 – 15:30 uur Waar is de antimaterie?
Wouter Hulsbergen
16:00 – 16:30 uur Waar is het heelal?
Auke Pieter Colijn

De Open Dag van Amsterdam Science Park vindt plaats tijdens Weekend van de Wetenschap en is een samenwerking van Nikhef, Amolf, CWI, SurfSARA, UvA, AUC, NLeSC & ARC-NL. Meer informatie over de rest van de instituten vindt u op de website van Amsterdam Science Park.

Locatie

Nikhef
Science Park 105
1098 XG Amsterdam

Datum en tijd

5 oktober 2019: 12:30 - 17:00 uur
Credits: Anne Sophie Vrolijk voor Nikhef

Naam organisatie

Nikhef

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Voorstelling / Demonstratie, Lezing / Debat, Open dag, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 12:30 - 17:00 uur

Adres

Nikhef
Science Park 105
1098 XG Amsterdam

Website

Ga naar de website

Social media