Verstreken: Open Dag Hackerspace Bitlair (2019)

Ga kijken bij deze open dag en volg een rondleiding van de ruimte met gereedschappen zoals 3D-printers en een lasersnijder. Ook stellen deelnemers hun projecten en hacksels tentoon.

Credits: Hackerspace Bitlair via Stichting Bitlair

Bitlair is een Hackerspace, een ruimte voor mensen die graag techniek inzetten voor ongebruikelijke toepassingen. Bitlair is constant op zoek naar mensen die zich willen aansluiten om met verschillende middelen toffe projecten te bouwen, onderzoeken te doen en ideeën te delen. De meest voorkomende technieken bij Bitlair zijn onder andere elektronica, informatica en CAD/CAM. Zo beschikt de hackerspace over een set 3D-printers, een plotter, een zelfgebouwde lasersnijder en elektrotechnische meetapparatuur.

Er is een grote variëteit aan disciplines onder de deelnemers, een aantal van hen zullen hun projecten tentoonstellen en hierover vertellen. Enkele voorbeelden zijn een lichtgevende kubus, animaties gebaseerd op pure wiskunde, domoticasystemen, 3D-printers en geprinte kunstwerken, lasershows en informatiebeveiliging.

Toegankelijkheid

De ingang is aan de achterzijde van het pand. Hackerspace Bitlair zit op de eerste verdieping en is daardoor helaas niet rolstoel toegankelijk.

Naam organisatie Hackerspace Bitlair
Soort activiteit Open dag, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 13:30 - 18:00 uur
Adres Hackerspace Bitlair
Computerweg 20a
3821 AB Amersfoort
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.