Verstreken: Oordeel mee over moord met taart (2019)

Hoe gaat dat eigenlijk in de rechtbank. Wat doet de rechter, de advocaat, de officier van justitie? En wat bestuderen de Utrechtse rechtswetenschappers? Doe mee en leer hier meer over in de nagespeelde rechtszaak over de vergiftigde taart.

Credits: Pexels, Pixabay via CC0

Stap jij in de schoenen van de rechter? Of misschien wel in die van de verdachte, de advocaat of de officier van justitie.

De zaak van de vergiftigde taart
Een man is erg boos op een andere man en stuurt hem een taart met vergif erin. Hij hoopt dat de man de taart opeet en dood gaat. Maar de man die de taart krijgt, heeft niet zo’n trek en geeft de taart nietsvermoedend aan zijn vrouw, die wel een stukje taart lust.

Aan de hand van deze echt gebeurde rechtszaak spelen wetenschappers, studenten en bezoekers samen in een tot rechtbank omgetoverd lokaal deze rechtszaak na. Vooraf krijgen de deelnemers een interactief mini-college over rechtspraak en hoe een strafzaak in de rechtbank wordt behandeld.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat, Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.