Ontdek hackerspace TDvenlo

Nieuwsgierig naar wat hackers echt doen? Hacken is ontdekken, hoe werkt iets en hoe pas je het aan? Neem een kijkje in de hackerspace tijdens deze open dag en zie dat het er vaak gemoedelijk en creatief aan toe gaat.

Credits: Hackerspace TDVenlo

Wil jij aan de slag met elektronica, mechanica of software? Dan ben je bij tijdens deze open dag op de goede plek. Of je nu een absolute beginner bent, of een echte professional. Van het bescheiden aanpassen van bestaande apparatuur tot het compleet ‘from scratch’ ontwerpen en bouwen van je eigen projecten.

Programma

Maak tijdens de open dag kennis met de activiteiten, zoals solderen of programmeren. Leer hardwareplatforms als Arduino of NodeMCU kennen door naar voorbeeldprojecten van de leden van TDvenlo te kijken. Ontdek open source software als alternatief voor dure softwarelicenties of doe mee met een potje ouderwets retrogamen.

Kinderboekenweek

Naast het eigen programma organiseert TDvenlo ook een activiteit samen met de Openbare Bibliotheek Venlo. Omdat Weekend van de Wetenschap in de Kinderboekenweek valt, haakt de hackerspace in op het thema Reis Mee en onderzoek je hoe je een zelfrijdende auto kunt maken!

Naam organisatie Hackerspace TDVenlo
Soort activiteit Open dag, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 16:00 uur
5 oktober 2019: 10:00 - 16:00 uur
Adres Hackerspace TDVenlo
Begijnengang 2
5911JL Venlo
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.