Verstreken: Ontdek de wereld van bacteriën (2019)

Bacteriën zitten overal, ook op jou. Kijk mee bij Winclove Probiotics en kom in een lezing, rondleiding, proefjes en proeverijen meer te weten over (jouw) bacteriën.

Credits: Lisa Schellinger voor Winclove Probiotics

Waar denk jij aan bij bacteriën? Dat het kleine beestjes zijn die je niet kunt zien? Dat ze op vieze plekken zitten of dat je er ziek van kunt worden? Dat klopt allemaal, maar er zijn gelukkig ook een heleboel goede bacteriën die je juist helpen gezond te blijven.

Winclove Probiotics doet onderzoek naar de effecten van bacteriën op de gezondheid en ontwikkelt met deze kennis voedingssupplementen met goede bacteriën. Tijdens het Weekend van de Wetenschap vertellen zij je meer over de wereld van bacteriën. Waar zitten ze, met hoeveel zijn ze, wat doen ze nou eigenlijk en hoe belangrijk zijn ze voor je gezondheid? Ontdek je eigen bacteriën in het laboratorium, bekijk ze van heel dichtbij door een microscoop, doe onderzoek met bacteriën en proef producten gemaakt door bacteriën.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en hun (groot)ouders.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via e-mail.
Vermeld in je e-mail op welk tijdstip en met hoeveel personen je wilt deelnemen.

Naam organisatie Winclove Probiotics
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 12:00 uur
6 oktober 2019: 12:30 - 14:30 uur
6 oktober 2019: 15:00 - 17:00 uur
Adres Winclove Probiotics
Hulstweg 11
1032 LB Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.