Verstreken: Ontdek Academisch Franeker (2019)

Kom alles te weten over het academisch verleden van Franeker tijdens een college over de geschiedenis van de Academie en een rondleiding langs oude universiteitsgebouwen, de voormalige Hortus Botanicus en de oudste studentenkroeg van Nederland.

Credits: Academie van Franeker via Europa om de Hoek

De bestuursvoorzitter van de Academie van Franeker drs. E.A. van Zuijlen trapt de dag af met een college in het huidige Academiegebouw. Hij vertelt je alles over de geschiedenis en staat stil bij kleurrijke en bekende professoren en studenten die in Franeker hebben gewoond, gewerkt of gestudeerd. Naast het ‘toen’ staat Van Zuijlen ook nadrukkelijk stil bij het ‘nu’ en de toekomst van de Academie.

Daarna heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Museum Martena waar de geschiedenis van de Universiteit van Franeker nadrukkelijk aan de orde komt en je van de prachtige ‘universiteitscollectie’ kunt genieten en leren. Ook heten vrijwilligers van de Academie je van harte welkom in het wereldberoemde Koninklijke Eise Eisenga Planetarium.

Prijs

College en rondleiding € 10,-
Entree Museum Martena € 6,-
Entree Koninklijk Eise Eisenga Planetarium € 5,50

Naam organisatie Europa om de Hoek
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:30 - 14:00 uur
Adres Academie van Franeker
Breedeplaats 1
8801LZ Franeker
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.