Onderzoek naar spelen

Spelen is leuk, en belangrijk voor nu en later. Dit is duidelijk dankzij het onderzoek van Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Maar hoe onderzoek je spelen? En wat is spelen nou eigenlijk? Daar kom je achter tijdens deze open dag.

Naar de website

Spelen is belangrijk voor iedereen. Spelen draagt bij aan een gezonde ontwikkeling. Door te spelen, experimenteren kinderen in verschillende situaties. Ze oefenen zo hun sociale, emotionele, cognitieve en fysieke vaardigheden en kunnen daardoor gezond opgroeien. Een toren van lego bouwen of op een duikelrek klimmen, betekent voor kinderen dus veel meer dan alleen plezier. Ze ontdekken hierdoor wat ze wel en niet kunnen, wat de sociale regels zijn en ze leren om te zoeken naar creatieve oplossingen.

Mensen én dieren spelen volop. En toch is er nog maar weinig bekend over de functie van spelen. Daarom doet Universiteit Utrecht samen met UMC Utrecht hier onderzoek naar. Wist je bijvoorbeeld dat wetenschappers spel onderzoeken door naar ratjes te kijken? Maar hoe vraag je een rat hoe hij graag speelt? En wat zegt spelen bij ratten over spelen bij mensen? Je ziet het tijdens deze open dag, én je kunt ook zelf onderzoek doen,

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Ed van Rijswijk via Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.