Verstreken: NURDen in Wageningen (2019)

Ben je nieuwsgierig en wil je weten hoe machine learning werkt? Of Virtual Reality eens ervaren? Zoek je inspiratie voor het automatiseren van je huis? Of ben je geïnteresseerd in andere NURDerige zaken? Dan ben bij deze open dag op de goede plek.

Credits: buZz voor NURDspace

Er zijn bij NURDspace verscheidene demonstraties van moderne technologiën, zoals voice cloning en andere vormen van machine learning. Het is tegenwoordig mogelijk om aan de hand van een relatief korte opname iemands stem levensecht na te bootsen met de computer. Ga langs bij NURDspace om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Programma

3D printen
De fanatieke 3D-printhobbyisten bij NURDspace hebben intussen al vele 3D-printers gebouwd, voornamelijk van materialen die ze met een andere 3D-printer geprint hebben. Neem een kijkje bij het printen en bekijk de grote collectie van 3D-prints.

Automatiseringssystemen
Een groot deel van de apparaten en de lichten in de hackerspace is aangesloten op een centraal automatiseringssysteem. Alles is op afstand bestuurbaar en er draaien scripts die ervoor zorgen dat zaken op het gewenste moment in- en uitgeschakeld worden. Ga zelf maar eens kijken.

Virtual Reality
Een van de leden van NURDspace heeft een oude arcadekast omgetoverd tot een moderne pc met SteamVR. Er is een grote collectie games en simulaties aanwezig die je kunt proberen.

Schaakcomputer
Iedereen dacht dat met DeepBlue van IBM in 1997 het computerschaak wel af was. Niets is minder waar: de ontwikkeling gaat door. Sommige hackers hebben in hun eentje al programma’s gemaakt sterker dan DeepBlue. De ontwikkeling gaat nu zelfs door met neurale netten, zoals die van Google. Neem een kijkje bij de schaakcomputer.

Naast deze activiteiten kun je ook LED-matrices, een tesla coil en andere hardware bekijken. Ga langs om de gedemonstreerde zaken te bewonderen of voor een praatje met een deskundige NURD. Na afloop van de activiteiten is de hackerspace de gehele avond open.

Naam organisatie NURDspace
Soort activiteit Open dag, Voorstelling / Demonstratie, Tentoonstelling
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 11:00 - 17:00 uur
Adres NURDspace
Vergersweg 22-24
6707HT Wageningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.