NS StationsLab

NS presenteert de derde editie van het Stationslab: een pop-up laboratorium op Utrecht Centraal. Studenten van de Universiteit van Amsterdam onderzoeken hoe een ruimte jouw wachten kan verzachten.

Credits: Nanette Verhallen voor NS

Wat zegt je hoofd en wat voelt je hart? Hoe ziet jouw ideale wachtruimte op het station eruit? Waar moet de ideale wachtruimte volgens jou aan voldoen? Is dat met veel planten? Of juist niet? Misschien helpt muziek, kleur of warm licht? In deze editie van het StationsLab komt het allemaal aan bod. Het wordt onderzocht vanuit wetenschappelijk oogpunt. Maar ook vanuit je hart: wat zegt je gevoel. Alles onder de bezielende leiding van neurowetenschapper en psychobioloog Tonny Mulder.

In het pop-up lab worden verschillende experimenten gedaan. Dit jaar kun je ook meedoen met een online experiment. Een simpel testje om erachter te komen wat voor een elementen jouw wachten kunnen verzachten op het station. De resultaten van alle experimenten worden gebruikt bij het ontwikkelen van nieuwe wachtruimten of voor het aanpassen van bestaande wachtruimten op het station. De input van reizigers is hierbij zeer waardevol.

Het StationsLab is een samenwerking tussen NS, ProRail, de UvA en Weekend van de Wetenschap.

Naam organisatie NS
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 19:00 uur
Adres Station Utrecht Centraal
Stationshal
3511CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.