Night University Tilburg

Night University is hét wetenschapsfestival van Tilburg University, met dit jaar 75 presentaties, workshops, debatten en nog veel meer in het thema ‘Temptations’.

Naar de website

Voor iedereen die nieuwsgierig is zet de universiteit de deuren wagenwijd open. Samen ga je verder op zoek naar hoe mens en maatschappij begrepen kunnen worden, en hoe de wetenschap de samenleving ten dienste kan zijn. Faculteiten, departementen, instituten, (studie)verenigingen, ondersteunende diensten en maatschappelijke partners heten je van harte welkom.

Programma

Onderstaande is een selectie uit het programma. Kijk voor het volledige programma op de website van Night University..

Laat jij je verleiden?
Het draait deze ‘nacht’ vooral om verleidingen, in de breedste zin van het woord. Waardoor kom je in de verleiding? Kun je nog nuchter nadenken als je in de verleiding bent? En hoe verleid je mensen tot gewenst gedrag?
Er zijn sessies over hoe je verleidingstactieken kunt inzetten voor een klimaatvriendelijke levenswijze; voor gezonde keuzes in de supermarkt; en hoe je kiezers voor je kunt winnen. Uiteraard komen ook problematische verleidingen aan bod zoals sportdoping, criminaliteit, alcohol, hebzucht en vreemdgaan.

Burgemeester van Breda Paul Depla en bestuurskundige Pieter Tops gaan in op de vraag waarom criminaliteit en ondermijning hier zo goed gedijen. Schrijver en columnist Peter Buwalda gaat in gesprek over de verleidingen van de schrijver, de verleidingen van het schrijven en de schrijver als verleider. Marcel Zeelenberg zal spreken over de psychologie van de hebzucht. Aafke Romeijn zal als kersverse ‘writer in residence’ een optreden verzorgen in aanloop op het onderzoekslab voor masterstudenten dat ze komend collegejaar zal leiden.

Digitale samenleving
Ook is er ruime aandacht voor de online samenleving. Hoe kun je data nog slimmer gebruiken om online verkoop te stimuleren? Wat doet Instagram met je zelfbeeld? Delen mensen hun geheimen liever met een chatbot dan met een priester?

Ook kan je meedoen aan ‘The Social Sorting Experiment’ van het Smartphone Orchestra, waarbij het publiek op een bijzondere manier de invloed van klik- en like-gedrag ervaart.

Bonte avond
Er zijn deze hele avond diverse ‘labs’ open waar je kunt ervaren hoe er onderzoek wordt gedaan. En je kunt ook deelnemen aan serious games, hierin staat het spelenderwijs krijgen van inzicht centraal. Behalve dat je er volop kennis kunt maken met de Tilburgse mens- en maatschappijwetenschappers laat de campus zien dat het ook cultureel bruisend is. Je kunt deelnemen aan theater- en dansworkshops en aan kunst- en architectuurrondleidingen. Verder is er podium voor muzikaal, theatraal en dichterlijk talent.

Voor jongeren van 9 tot 14 jaar is er een speciaal programma samengesteld.

Locatie

Tilburg University (TiU)
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

Datum en tijd

3 oktober 2019: 18:30
Credits: Tilburg University (TiU), Has Klerx

Naam organisatie

Tilburg University (TiU)

Soort activiteit

Festival

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

3 oktober: 18:30

Adres

Tilburg University (TiU)
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

Website

Ga naar de website

Social media