Niets blijft verborgen

Ontdek onzichtbare werelden en de nieuwste technologieën om deze werelden te onderzoeken op de open dag op het Amsterdam Science Park. Neem een kijkje in de laboratoria of de sterrenkoepels en ontdek wat er in je surprise-ei verborgen zit.

Credits: Michiel Witlox via Amsterdam Science Park

Heb je ooit een onzichtbare wereld gezien? Een wereld verborgen voor onze zintuigen? Denk bijvoorbeeld aan onzichtbaar licht voor zonne-energie of de zwaartekrachtgolven afkomstig uit een ver verleden. Onderzoekers en bedrijven op het Amsterdam Science Park maken deze onzichtbare wereld zichtbaar met behulp van geavanceerde microscopen en detectoren.

Je kunt meedoen aan diverse rondleidingen: naar de kassen, naar de scheikundelaboratoria, naar het computermuseum, naar de sterrenkoepels, naar het microscopielab of naar de glasblazerij. Voor de jonge bezoekers laat de scanner zien welke verrassing het surprise ei verborgen houdt, zonder het te breken.

Ook zijn er deze dagen demonstraties van onderzoekers en studenten die wetenschappelijk onderzoek in beeld brengen: scheikundeproefjes, natuurkunde-experimenten, robot-mens interactie, diverse telescopen en nog veel meer.

Deze open dag is een samenwerking van AMOLF, ARCNL, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI.

Naam organisatie Amsterdam Science Park
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 12:00 - 17:00 uur
Adres Amsterdam Science Park
Science Park 402
1098XH Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.