Niets blijft verborgen

Ontdek onzichtbare werelden en de nieuwste technologieën om deze werelden te onderzoeken op de open dag op het Amsterdam Science Park. Neem een kijkje in de laboratoria of de sterrenkoepels en ontdek wat er in je surprise-ei verborgen zit.

Naar de website

Heb je ooit een onzichtbare wereld gezien? Een wereld verborgen voor onze zintuigen? Denk bijvoorbeeld aan onzichtbaar licht voor zonne-energie of de zwaartekrachtgolven afkomstig uit een ver verleden. Onderzoekers en bedrijven op het Amsterdam Science Park maken deze onzichtbare wereld zichtbaar met behulp van geavanceerde microscopen en detectoren.

Je kunt meedoen aan diverse rondleidingen: naar de kassen, naar de scheikundelaboratoria, naar het computermuseum, naar de sterrenkoepels, naar het microscopielab of naar de glasblazerij. Voor de jonge bezoekers laat de scanner zien welke verrassing het surprise ei verborgen houdt, zonder het te breken.

Ook zijn er deze dagen demonstraties van onderzoekers en studenten die wetenschappelijk onderzoek in beeld brengen: scheikundeproefjes, natuurkunde-experimenten, robot-mens interactie, diverse telescopen en nog veel meer.

Deze open dag is een samenwerking van AMOLF, ARCNL, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI.

Locatie

Amsterdam Science Park
Science Park 402
1098XH Amsterdam

Datum en tijd

5 oktober 2019: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Michiel Witlox via Amsterdam Science Park

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Amsterdam Science Park
Science Park 402
1098XH Amsterdam

Website

Ga naar de website