Verstreken: Natuurkunde in actie (2019)

Wat kan je allemaal met natuurkunde doen? Maak muziek op een lichtorgel, laat water zweven op ultrasoon geluid en vind je weg door een echt laserdoolhof.

Credits: Faculteit Bèta via Universiteit Utrecht

In verschillende proefjes en experimenten kom je meer te weten over natuurkunde en techniek. Van het maken van de perfecte knikkerbaan tot het bespelen van een uniek lichtorgel; deze proefjes zijn leuk en uitdagend voor jong en oud.

Proefjes

Laserdoolhof
In het laserdoolhof probeer je om een lichtstraal naar de uitgang van een doolhof te leiden. Zet de spiegels precies op de juiste plek en help de laserstraal stukje bij beetje door de bochten in deze puzzel.

Zwevend water
Geluid kan je niet alleen horen maar soms ook voelen. Wil je weten wat de kracht van geluid is? Probeer dan zelf een druppel water te laten zweven op geluidsgolven en beschijn de druppel met laserlicht voor een bijzonder lichteffect.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Familie, Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.