Naar een duurzame binnenstad

Ontdek in het stadscentrum van Enschede hoe je duurzaamheid kunt integreren in het dagelijks leven. Met de ‘sustainable shopping routes’, vintage sales en een ‘repair café’ krijg je inzicht in hoe dat goed kan.

Naar de website

De groeiende claim van de samenleving op natuurlijke hulpbronnen kan niet oneindig groeien. Het vraagt om slimme en creatieve oplossingen om duurzaamheid te combineren met welvaart en comfort.

Hoe je dat kunt doen, kun je gedurende de hele Sustainability Week ervaren. Er is een duurzame winkelroute uitgezet en in de Haverstraatpassage kan je terecht bij het Repair Café, om op die manier te ervaren hoe je een sprankje nieuw aan oud kunt toevoegen.

Kick-off sweatshop

De Sustainability Week Enschede trapt af met een nagebootste ‘sweatshop’. Studenten nemen 12 uur lang plaats achter de naaimachine om te ervaren hoe het is om in een kledingfabriek te werken. Onder soortgelijke omstandigheden als in kledingfabrieken Bangladesh en China maken zij deze dag tassen voor Sheltersuits.

De Sustainability Week Enschede is een samenwerking van Dutch Sustainable Fashion Week, A.S.V. Taste (studentenvereniging), ARISE (onderzoeksnetwerk) en de Universiteit Twente. Met een diverse aanbod aan activiteiten vragen zij aandacht voor duurzaamheid in de breedste zin. Een volledig overzicht van de activiteiten op de campus en in de binnenstad vind je op de website.

Locatie

Stadscentrum Enschede
Hallenweg 15
7522NH Enschede

Datum en tijd

5 oktober 2019: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Flickr, Ivo Sikkema via CC BY 2.0

Naam organisatie

Universiteit Twente

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding

Doelgroep

Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Stadscentrum Enschede
Hallenweg 15
7522NH Enschede

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.