Verstreken: Milieu-ongeluk: kun jij het aan? (2019)

Tijdens dit spel moet je snel denken. Er is een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen gekanteld. Hoe kom je erachter om welke stof het gaat? Maak gebruik van de apparatuur en het mobiele lab.

Credits: via Afdeling MOD, RIVM

Op de snelweg is een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen gekanteld. De brandweer wil snel weten om welke stoffen het gaat en of er gevaar is voor de omgeving. De snelweg loopt namelijk langs een dorp. Jij komt als RIVM‘er bij de gekantelde vrachtwagen. Help de brandweer door antwoord te geven op de vraag om welke stof het gaat. Dat doe je door goed te ruiken, te meten en vergelijken. Je kunt ook de apparatuur zien die het RIVM daarvoor heeft in het mobiele laboratorium.

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze workshop is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 13:00 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.