Medicijnresten uit water

Wil jij weten wat medicijnresten precies zijn en hoe we deze uit ons water krijgen? Tijdens deze workshop denk jij mee over mogelijke oplossingen van resten van medicijnen in de natuur.

Naar de website

Medicijnen zijn belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig medicijnen voor bijna alle ziekten. Sommige mensen hebben ze nooit nodig maar andere mensen juist elke dag. Vooral ouderen gebruiken ze veel. Omdat Nederlanders steeds langer leven, worden er ook steeds meer medicijnen geslikt. Maar deze medicijnen blijven niet volledig in ons lichaam. Door ons poep en plas komen er resten in het riool terecht. Dit zijn medicijnresten. Soms spoelen mensen ook ongebruikte tabletten of drankjes weg door de wc.. Medicijnresten komen zo in het milieu terecht, waar veel mensen bezorgd over zijn. Wil jij weten wat medicijnresten precies zijn? Ben jij misschien ook bezorgd? Dan is deze workshop iets voor jou.

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze workshop is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Locatie

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Datum en tijd

5 oktober 2019: 10:00 - 13:00 uur
Credits: via RIVM

Naam organisatie

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 10:00 - 13:00 uur

Adres

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Website

Ga naar de website