Man en vrouw in de geneeskunde

Oud-hoogleraar verloskunde Prof. Dr. Otto Bleker vertelt in deze lezing over hoe vroeger het geslacht van medici een rol speelde in onder andere het onderwijs en aanzien dat zij genoten.

Credits: Flickr, National Library of Medicine via CC0

Ook zal Prof. Dr. Bleker spreken over een vondst die door de masculiene geneeskunde tot recent is verzwegen: de beschrijvingen van zwellichamen van de vrouw.

Over museum Vrolik

Hoe zien we er vanbinnen uit? Hoe zijn onze organen en lichaamsdelen gebouwd en waar zitten ze precies? Hoe lopen de spieren en bloedvaten in je onderarm? Lijken je amandelen op amandelen en hoe groot zijn je gehoorbeentjes? In Museum Vrolik, een verzameling die is opgebouwd in de late 18e eeuw, de 19e eeuw en het eerste kwart van de 20e eeuw, staan de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam centraal.

Prijs

De lezing is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor museum Vrolik en gaat door bij een minimum van tien deelnemers.

Aanmelden

Aanemelden is verplicht via de website.

Naam organisatie Amsterdam UMC
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 5 oktober 2019: 12:30 - 13:30 uur
Adres Amsterdam UMC
Meibergdreef 15
1105 AZ Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.