Live preparatie van een Mosasaurus

Kijk mee met de preparatie van een echte mososauriër via vier camera’s en stel je vragen aan de preparateur door de intercom.

Credits: Natuurhistorisch Museum Maastricht

‘Carlo’ is een mosasauriër die al in september 2012 uit de voormalige ENCI groeve is gehaald, uit het diepere deel van de groeve. Carlo stelt daarmee de oudste soort voor. Tot welke groep hij precies behoort weten we nog niet – dat wordt nu uitgezocht door verdere preparatie van de botten van de schedel, het binnenoor en de wervelkolom, maar ook aan de hand van CT scans die in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht werden gemaakt.

Carlo blijkt een fikse beet van een andere mosasauriër is zijn snuitpunt te hebben. Voorlopig denken onderzoekers dat hij een ouder neefje van onze eigen ‘Bèr’ (te zien in het mosaleum op de binnenplaats van het museum) is; zij duiden hem officieel aan als Prognathodon cf. sectorius.

Neem een kijkje bij het werk van de vrijwillige preparateur Jacques Knops. Stel je vraag, kijk mee en laat je verrassen. Wetenschap, onderzoek en publiek treffen elkaar in en om het Sciencelab.

Prijs

Deze demonstratie is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Entreeprijs museum
Regulier € 7,00
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Kinderen van 5 t/m 11 jaar € 4,50
CJP en studenten € 6,00
65+ € 5,00
Museumkaart Gratis

Naam organisatie Natuurhistorisch Museum Maastricht
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
7,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2019: 13:00 - 17:00 uur
Adres Natuurhistorisch Museum Maastricht
De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.