Verstreken: Let’s get physical (2019)

Beleef met al je zintuigen een ‘interactieve installatie’ en leer meer over het programmeren van museumgames.

Credits: Jeannette Huisman via YIPP

YIPP maakt games, maar dan voor musea. Dat betekent dat zij met hun games altijd verder gaan dan alleen het scherm van een tablet, televisie of telefoon. Zij maken ‘interactieve-installaties’ waarbij het spel zich afspeelt in de ruimte om je heen. Probeer het zelf uit, en doe mee aan de workshop programmeren.

Northernlight ontwerpt de tentoonstellingen waar de games van YIPP in komen. Zij creëren buitengewone belevenissen, van schommels op 100 meter hoogte tot mini-musea op treinstations. NorthernLight en YIPP presenteren met veel plezier “Let’s get physical”, een intelligente ruimtelijke installatie die de zintuigen prikkelt en zich richt op het bevorderen van sociale interactie met behulp van moderne technologieën. Het is een ruimte die reageert op de mensen die er in staan. De ruimte probeert mensen met elkaar in contact te brengen middels geluid en projecties.

Om uit te zoeken hoe dat werkt hebben NorthernLight en YIPP al veel testen gedaan, maar willen ze ook graag jouw hulp. Je kunt de installatie zelf uitproberen om te kijken welke visuele effecten volgens jou mensen het meeste bij elkaar brengen. Als je bij YIPP op kantoor langskomt kun je in hun prototype lab ook zelf aan de slag met een workshop programmeren en prototypen.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Routebeschrijving

  • Neem de veerpont aan de achterkant van Amsterdam Centraal Station naar het IJplein.
  • Loop rechtdoor en volg de Meeuwenlaan tot de Dirk van den Broek.
  • Sla na het parkeerterrein rechtsaf richting de Jumbo Foodmarkt.
  • Loop of fiets langs het pad tussen de Jumbo en de Kromhouthal naar het water.
  • Ga bij het water naar links tot aan het hek van YIPP.

Naam organisatie YIPP
Soort activiteit Spel, Workshop, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 13:00 - 17:00 uur
Adres YIPP
GEDEMPT HAMERKANAAL 181
1021 KP AMSTERDAM
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.