Verstreken: Leer solderen bij een Hackerspace (2019)

Heb je altijd al eens willen leren solderen, of wil je je soldeerskills verbeteren? Ga langs bij Hackalot, hackerspace in Eindhoven en leer een soldeerkit in elkaar zetten tijdens de workshop.

Credits: Michai via Hackalot

Bij Hackalot lopen allerlei soorten hackers rond: hardware hackers, software hackers, textielhackers, figuurzagers en heuze hobbybobs. Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap hebben zij een soldeerkit ontworpen. Met hun hulp kan je hier de weerstandjes, chips en lampjes op solderen om hem werkend te maken. Zet hem aan en zie het printplaatje tot leven komen. Door middel van een lichtsensor is er zelfs interactie mogelijk met de lampjes. Als de kit in elkaar zit mag je hem uiteraard mee naar huis nemen.

Deze activiteit valt samen met de open dag van Hackalot: bezoek de hackerspace. In een ‘hackerspace’ zoals Hackalot komen mensen samen om te knutselen aan zowel software als hardware. Tijdens het Weekend van de Wetenschap ben je welkom om binnen te lopen, te kijken naar demonstraties en mee te doen met korte workshops. Praat met hackers over projecten, technische zaken en wat je verder bezig houdt.

Naam organisatie Hackalot
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 13:30 - 17:00 uur
5 oktober 2019: 13:30 - 17:00 uur
Adres Hackalot
Ruysdaelbaan 106
5613DL Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.