Leer solderen bij een Hackerspace

Heb je altijd al eens willen leren solderen, of wil je je soldeerskills verbeteren? Ga langs bij Hackalot, hackerspace in Eindhoven en leer een soldeerkit in elkaar zetten tijdens de workshop.

Naar de website

Bij Hackalot lopen allerlei soorten hackers rond: hardware hackers, software hackers, textielhackers, figuurzagers en heuze hobbybobs. Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap hebben zij een soldeerkit ontworpen. Met hun hulp kan je hier de weerstandjes, chips en lampjes op solderen om hem werkend te maken. Zet hem aan en zie het printplaatje tot leven komen. Door middel van een lichtsensor is er zelfs interactie mogelijk met de lampjes. Als de kit in elkaar zit mag je hem uiteraard mee naar huis nemen.

Deze activiteit valt samen met de open dag van Hackalot: bezoek de hackerspace. In een ‘hackerspace’ zoals Hackalot komen mensen samen om te knutselen aan zowel software als hardware. Tijdens het Weekend van de Wetenschap ben je welkom om binnen te lopen, te kijken naar demonstraties en mee te doen met korte workshops. Praat met hackers over projecten, technische zaken en wat je verder bezig houdt.

Locatie

Hackalot
Ruysdaelbaan 106
5613DL Eindhoven

Datum en tijd

6 oktober 2019: 13:30 - 17:00 uur
5 oktober 2019: 13:30 - 17:00 uur
Credits: Michai via Hackalot

Naam organisatie

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 13:30 - 17:00 uur
5 oktober: 13:30 - 17:00 uur

Adres

Hackalot
Ruysdaelbaan 106
5613DL Eindhoven

Website

Ga naar de website