Verstreken: Leer je eigen (big) data kennen (2019)

Wat zijn (big) data eigenlijk? Waarom heeft iedereen het erover? En wat gebeurt er met al jouw data? Daarover ga je in discussie terwijl je aan de hand van testvragen inzicht krijgt in verschillende data-dilemma’s.

Credits: Michiel Snoek voor Laboratorium Museum Van de Sande

Big data is tegenwoordig een hot topic. Bijna elk nieuw huishoudapparaat kan bijvoorbeeld tegenwoordig op het internet, waarmee jij onbewust ook data produceert. Het idee leeft dat als je maar genoeg data verzamelt en weet wat je er mee kunt doen, je bijvoorbeeld menselijk gedrag zou kunnen voorspellen. Maar klopt dat wel?

In De Techniekfabriek, een samenwerkingsproject van Laboratorium Museum Van de Sande, leer je tijdens een interactieve lezing meer over big data, kun je meedenken over data-dilemma’s en zet je jezelf met een paar klikken op de data-kaart van Nederland.

Lees meer over big data

Van de boodschappen die we doen tot de reizen die we maken, alles wordt gemonitord. Dat levert grote hoeveelheden data op, maar aan data op zich heb je niet zoveel. De hamvraag luidt: wat wil je ermee. Het is als het zoeken van een speld in een digitale hooiberg.

Lees hier alles over op de themapagina Big Data op NEMO Kennislink.

Naam organisatie Laboratorium Museum Van de Sande
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 16:30 uur
Adres Voormalig Bibliotheekgebouw Vlissingen, 1e verdieping.
Spuistraat 6
4381HR Vlissingen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.