Leer alles over kinderkanker

Om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen doet het Prinses Máxima Centrum veel onderzoek. Leer meer over kinderkanker bij de flash talks en help wetenschappers met hun experimenten.

Naar de website

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie worden alle kinderen met kanker behandeld. Om deze kinderen te genezen is het essentieel dat begrepen wordt wat kanker eigenlijk is en waarom sommige kinderen de ziekte krijgen. En niet te vergeten welke behandeling het beste werkt. Zo’n 300 onderzoekers in het Prinses Máxima Centrum werken dagelijks aan dit soort vragen.

Ben je benieuwd hoe ze dat doen? En wat ze al hebben geleerd van al hun experimenten? Neem dan een kijkje bij de researchafdeling van het Prinses Máxima Centrum. Hier vertellen wetenschappers je over hun onderzoek en kun je zelf ook spectaculaire proefjes doen om meer te leren over kinderkanker.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website. Je kunt je aanmelden voor zes verschillende groepen die op zondag starten om 11:00 uur, 12:00 uur, 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur op zondag.

Parkeren en openbaar vervoer

Parkeren is mogelijk in de P+R Uithof. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Ook kun je bus 28 nemen en uitstappen bij de halte Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Meer activiteiten op het Utrecht Science Park

Op het Utrecht Science Park is op 6 oktober nog meer te beleven. Onder andere de Universiteit Utrecht, SRON en het Hubrecht Instituut organiseren een publieksprogramma.

Locatie

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Heidelberglaan 25
3584 CS Utrecht

Datum en tijd

6 oktober 2019: 11:00 - 17:30 uur
Credits: Rob Acket voor Prinses Máxima Centrum

Naam organisatie

Soort activiteit

Open dag, Lezing / Debat, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 17:30 uur

Adres

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Heidelberglaan 25
3584 CS Utrecht

Website

Ga naar de website