Tijdens dit laatste weekend van de tentoonstelling Voedsel van Morgen krijg je gratis toegang tot de tentoonstelling, kun je een kweekvleesijsje proeven, jouw ideale burger ontwerpen én steek je iets op in de workshops.

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA profiel. Het zijn allemaal opties voor het voedsel van de toekomst. In dit laatste weekend van de tentoonstelling is er een speciaal programma rondom te tentoonstelling.
Programma
Workshops
Naast een bezoek aan de tentoonstelling kun je doorlopend aanschuiven bij verschillende workshops zoals:
- Heb jij een goede neus? Ruik de geuren in de flesjes en kijk hoeveel je er herkent.
- Recept van de toekomst. Haal inspiratie uit de tentoonstelling en bedenk je eigen recept.
- De insecten smaaktest. We zijn in Nederland nog niet zo gewend aan insecten in onze maaltijd, dus tijd voor een proeverij!
Proef een kweekvleesijsje
Hoe smaakt het eten van de toekomst? Tijdens het Weekend van de Wetenschap komt tentoonstellingspartner Next Nature Network naar De Studio met de bistro in vitro ijskar.
Bestel een kweekvleesijsje in één van de zes verrassende smaken zoals Meat Fruit, Spek ijs of Polar Bear en ga in gesprek over de verschillende voedselscenario’s van de toekomst.
De ideale burger
Ontwerp met ons de ideale burger terwijl onze Kennismakers vragen: wat gaat er door jou heen? Je ontmoet de Kennismakers op de tentoonstellingsvloer van Voedsel van morgen tussen 12.00 en 16.00 uur.
Naam organisatie | NEMO Science Museum |
---|---|
Soort activiteit | Tentoonstelling, Workshop |
Doelgroep | Jongeren, Volwassenen |
Prijs | gratis |
Openingstijden | 6 oktober 2019: 10:00 - 17:30 uur 5 oktober 2019: 10:00 - 17:30 uur |
Adres |
NEMO Science Museum De Studio
gebouw 027A, Kattenburgerstraat 5
1018JA Amsterdam |
Website | Ga naar de website |
Deel deze activiteit |
