Verstreken: Kringlopen maken bij agrariërs (2019)

Er zijn mooie ideeën voor een duurzame en circulaire Friese landbouw, die rekening houdt met de eigenschappen van het Friese platteland (o.a. het veenweidegebied). Maar hoe start je zo’n project? En welke technieken kunnen hierbij helpen?

Credits: Eigen foto

Voor dit project hebben meerdere bedrijven de handen ineengeslagen. Maak kennis met de vele innovaties en bijzondere ideeën van deze onderzoekers. Ontdek hoe diverse waardevolle stoffen uit mest worden gescheiden en ga zelf aan de slag met een kleine proefopstelling. Neem een kijkje bij de ontwikkelingen in de bouw van de algenreactoren en het pre-prototype van een vergistingsinstallatie, en kom alles te weten over de teelt van soja op voedingsarme gronden in Nederland met behulp van schimmels.

Voor dit project hebben zes bedrijven de handen ineengeslagen: Autark Energy Systems, Solar Oil Solutions, INNOMBC, O&N, P3 en BIOND. Voor deze open dag is aanmelden niet nodig: iedereen is van harte welkom!

Naam organisatie Europa om de Hoek
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 16:30 uur
5 oktober 2019: 10:00 - 16:30 uur
Adres Achterzijde Stichting Bedrijvencentrum Bolsward
De Marne 34C
8701PT Bolsward
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.