Verstreken: Kinderknutselmiddag met de zon (2019)

Ga met Sterrenwacht Phoenix naar het Stedelijk Museum in Zutphen voor een kinderknutselmiddag. Zij vertellen je alles over onze eigen ster, de zon, en ook nog over de planeten die om de zon heen draaien. Knutsel je eigen zonnewijzer of kwadrant.

Credits: Alexander van Lemel

Ga aan de slag met het knutselen van je eigen kwadrant of zonnewijzer; je mag zelf kiezen. Als de zon buiten schijnt kun je een blik op de zon werpen door de zonnekijker, en wie weet zie je een zonnevlam. Deze dag is ook interessant voor ouders, omdat jullie de werking van een kwadrant kunnen bewonderen. Daarnaast is er een mini-expositie van archeologische vondsten van mini(zak)zonnewijzers.

Het Stedelijk Museum beschikt over een heel oude kwadrant die in het jaar 1300 in Zutphen is gemaakt. Het kwadrant is een instrument waarmee men zowel de tijd als de breedtegraad op de aarde kon aflezen. Het instrument werd eeuwenlang gebruikt in het Midden-Oosten. Rond het jaar 1200 bereikte de kennis Europa, waarna de Frans-joodse astronoom Prophatius eind 13e eeuw uitzocht hoe je er precies de uren mee kon meten.

De knutselmiddag is geschikt voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

Prijs en aanmelden

Entree voor het museum
Regulier € 7,75
Kinderen tot 12 jaar Gratis
Kinderknutselmiddag
Kinderen van 6 tot 12 jaar € 3,50

Voor de workshop is inschrijven verplicht via de e-mail. Er is een maximaal aantal plaatsen voor de knutselmiddag, dus meldt u op tijd aan.

Naam organisatie Publiekssterrenwacht Phoenix
Soort activiteit Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,50 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2019: 14:00 - 16:30 uur
Adres Stedelijk Museum Zutphen
's Gravenhof 4
7201DN Zutphen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.