Verstreken: Kindercollege (2019)

In Museum Vrolik zijn heel veel botten en andere lichaamsdelen van mensen en dieren te zien. Maar waarom bewaren mensen dat eigenlijk? En hoe voelt een bot?

Credits: Hans van den Bogaard voor Museum Vrolik

In Museum Vrolik zijn heel veel botten en andere lichaamsdelen van mensen en dieren te zien. Wat vond de vrouw/moeder van vader en zoon Vrolik – naar wie het museum is vernoemd – ervan om duizenden lichaamsdelen in haar huis te hebben? En hoe voelt een bot als je het vasthoudt? Ontdek het tijdens dit kindercollege.

Over museum Vrolik

Hoe zien we er vanbinnen uit? Hoe zijn onze organen en lichaamsdelen gebouwd en waar zitten ze precies? Hoe lopen de spieren en bloedvaten in je onderarm? Lijken je amandelen op amandelen en hoe groot zijn je gehoorbeentjes? In Museum Vrolik, een verzameling die is opgebouwd in de late 18e eeuw, de 19e eeuw en het eerste kwart van de 20e eeuw, staan de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam centraal.

Prijs

De rondleiding is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor museum Vrolik.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website.

Naam organisatie Museum Vrolik
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 11:30 - 12:00 uur
Adres Museum Vrolik
Meibergdreef 15
1105AZ Amsterdam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.