Verstreken: Kijken en doen in Fablab Drachten (2019)

Het ‘Open FabLab’ is een ideale kennismaking met het FabLab in Bibliotheek Drachten. Tijdens deze introductie kom je alles te weten over de mogelijkheden van de diverse machines en software van het FabLab heeft en ga je zelf aan de slag.

Credits: Albert Smeding voor FabLab Drachten

Wat dacht je van een lasersnijder, waarmee je hout of plexiglas kunt snijden? Of van een 3D-printer waarmee je bijna alles kunt printen? Heb je al een gehoord van een sublimatieprinter en ken je de vinylsnijder waarmee je stickers maakt die je via een hittepers op textiel drukt?

Wie weet ga jij leren wat je allemaal kunt met een Arduino of bouw je een eigen Drone. Tijdens ‘Open FabLab’ ontdek je de mogelijkheden van het FabLab en ga je ook zelf aan de slag met de apparaten. Doe inspiratie op, leer nieuwe technieken en ontdek waar jouw interesse ligt. Vrijwilligers geven je tekst en uitleg over 3D-ontwerpen, vliegen, lasersnijden en alle andere activiteiten.

Naam organisatie FabLab Drachten
Soort activiteit Open dag, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 14:00 - 17:00 uur
5 oktober 2019
Adres FabLab Drachten
Museumplein 1
9203 DD Drachten
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.