Kijken en doen in Fablab Drachten

Het ‘Open FabLab’ is een ideale kennismaking met het FabLab in Bibliotheek Drachten. Tijdens deze introductie kom je alles te weten over de mogelijkheden van de diverse machines en software van het FabLab heeft en ga je zelf aan de slag.

Naar de website

Wat dacht je van een lasersnijder, waarmee je hout of plexiglas kunt snijden? Of van een 3D-printer waarmee je bijna alles kunt printen? Heb je al een gehoord van een sublimatieprinter en ken je de vinylsnijder waarmee je stickers maakt die je via een hittepers op textiel drukt?

Wie weet ga jij leren wat je allemaal kunt met een Arduino of bouw je een eigen Drone. Tijdens ‘Open FabLab’ ontdek je de mogelijkheden van het FabLab en ga je ook zelf aan de slag met de apparaten. Doe inspiratie op, leer nieuwe technieken en ontdek waar jouw interesse ligt. Vrijwilligers geven je tekst en uitleg over 3D-ontwerpen, vliegen, lasersnijden en alle andere activiteiten.

Locatie

FabLab Drachten
Museumplein 1
9203 DD Drachten

Datum en tijd

6 oktober 2019: 14:00 - 17:00 uur
5 oktober 2019
Credits: Albert Smeding voor FabLab Drachten

Naam organisatie

FabLab Drachten

Soort activiteit

Open dag, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 14:00 - 17:00 uur
5 oktober

Adres

FabLab Drachten
Museumplein 1
9203 DD Drachten

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.