Verstreken: Kan melk ziek zijn? (2019)

Dat koeien ziek kunnen zijn weten we allemaal. Maar kan melk eigenlijk ook ziek zijn? En als de melk ziek is, is de koe dan ook ziek? Of andersom, als de koe ziek is, is de melk dan ook ziek?

Credits: Universiteit Utrecht

Melk is een natuurlijk product. Het is gezond, lekker en bevat belangrijke voedingsstoffen. De melk zegt veel over de gezondheid van de koe: als de koe ziek is geeft ze minder melk of ziet de melk er anders uit. De faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht doet daar veel onderzoek naar. Tijdens dit practicum doe je testjes met drie verschillende soorten melk: gezonde melk, biest (de eerste melk van de koe) en melk van een koe met een uierontsteking.

Over de docent

Dr. Joyce Parlevliet is docent bij de faculteit Diergeneeskunde en houdt zich bezig met de gezondheidszorg van landbouwhuisdieren.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.