Verstreken: Kan een implantaat kwaad? (2019)

Weet jij wat een implantaat precies doet? Tijdens deze activiteit bekijk je implantaten en dichtbij en raad je welke implantaat waar in het lichaam thuishoort.

Credits: via RIVM

Een implantaat vervangt iets in je lichaam dat het niet meer (goed) doet en dat er langere tijd in blijft zitten. Zo krijgen mensen soms een nieuwe heup of een borstimplantaat. Wist je dat implantaten – net als medicijnen – bijwerkingen kunnen hebben? Je kunt zo’n bijwerking melden bij het RIVM bij het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten (MEBI).

Zo houdt het RIVM in de gaten of implantaten veilig zijn. Bij deze activiteit zie je voorbeelden van implantaten, met het blote oog maar ook van heel dichtbij door een microscoop. Ook kun je meespelen met ‘Raad het Implantaat’, waarbij je kunt laten zien hoe goed jij weet welk implantaat waar in het lichaam hoort.

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Lezing / Debat, Spel, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Kinderen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 13:00 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.