Kan een implantaat kwaad?

Weet jij wat een implantaat precies doet? Tijdens deze activiteit bekijk je implantaten en dichtbij en raad je welke implantaat waar in het lichaam thuishoort.

Naar de website

Een implantaat vervangt iets in je lichaam dat het niet meer (goed) doet en dat er langere tijd in blijft zitten. Zo krijgen mensen soms een nieuwe heup of een borstimplantaat. Wist je dat implantaten – net als medicijnen – bijwerkingen kunnen hebben? Je kunt zo’n bijwerking melden bij het RIVM bij het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten (MEBI).

Zo houdt het RIVM in de gaten of implantaten veilig zijn. Bij deze activiteit zie je voorbeelden van implantaten, met het blote oog maar ook van heel dichtbij door een microscoop. Ook kun je meespelen met ‘Raad het Implantaat’, waarbij je kunt laten zien hoe goed jij weet welk implantaat waar in het lichaam hoort.

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Locatie

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Datum en tijd

5 oktober 2019: 10:00 - 13:00 uur
Credits: via RIVM

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat, Spel, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen, Kinderen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 10:00 - 13:00 uur

Adres

RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven

Website

Ga naar de website