Verstreken: Inspirerende Ingenieurs bij KIVI (2019)

De Ingenieur van het Jaar, de Uitvinder van het Jaar en de Wereldkampioen robotvoetbal: slechts enkele van de inspirerende ingenieurs die over hun fantastische projecten zullen vertellen. Neem een kijkje in de ‘ingenieurskeuken’.

Credits: Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), Sébastian de Bone

Maak kennis met Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en technologieplatform De Ingenieur presenteren in het ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken.

Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk en zetten kennis om in al die objecten en elementen die ons leven aangenamer maken. Van toekomstige computers, robots en apparaten tot duurzame materialen, duurzaam voedsel en slimme manieren om energie op te wekken. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs in hun presentaties nader ingaan.

De gastheer op de bijeenkomst is Daniël Poolen, duurzaamheidsspecialist en Captain Planet bij KIVI. Onder het motto “groet en ontmoet” krijgt het publiek ruimschoots de gelegenheid om samen met Daniël de aanwezige ingenieurs in een informele setting aan te horen, het hemd van het lijf te vragen en nader kennis te maken.

Programma

De hele dag door vertellen ingenieurs over hun bijzondere projecten. Dit jaar onder meer:

  • Maja Rudinac, Ingenieur van het Jaar
  • Rik Breur, Uitvinder van het Jaar
  • Wouter Kuijpers, Wereldkampioen robotvoetbal
  • Kodo Sektani, Levensduur bruggen
  • David Fernandez Rivas, Naaldloze tattoos
  • Gijsje Koenderink, Machinerie van levende cellen
  • Annemijn Jonkman, Technische geneeskunde

Kijk voor het hele programma op de website van KIVI of in het tijdschrift De Ingenieur.

Naam organisatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 16:00 uur
Adres Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Prinsessegracht 23
2514 AP Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.