Verstreken: Illegale handel in dieren (2019)

Veel dieren worden met uitsterven bedreigd omdat mensen op ze jagen voor de handel. Hierdoor verdwijnen sommige diersoorten in een rap tempo. Wie zijn deze mensen, waarom willen ze dieren doden en hoe gaan we dit oplossen?

Credits: Universiteit Utrecht

Criminoloog Daan van Uhm weet er alles van. Hij gaat voor zijn onderzoek vaak naar het buitenland om te praten met smokkelaars, handelaren en handhavers. Zo ging hij naar Marokko, waar hij de illegale handel in berberapen onderzocht en naar China waar hij de producten voor traditionele medicijnen onderzocht, zoals tijgerbot en neushoornhoorn.

Zelf aan de slag

Na de lezing kun je zelf aan de slag. Daan van Uhm en andere studenten en wetenschappers van de Universiteit Utrecht helpen je om illegale dier producten te herkennen. Ook kun je dieren en producten met elkaar matchen: herken jij welk dier gebruikt is voor een bepaald product? En wat wordt er zoal in beslag genomen bij grenscontroles? Bekijk zelf in beslag genomen illegale smokkelwaar zoals een schildpaddenschild.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.