Verstreken: Hunzebos 3D (2019)

Ga op avontuur op het Sabeltandtijgerspoor in het Hunzebos of kies de Tijdreisroute Leewal en bewonder overblijfselen van de ijstijd. Met behulp van app ontdek je de geschiedenis van het landschap en houd je een wedstrijdje met een sabeltandtijger.

Credits: Hunzebos

Je kunt kiezen uit twee routes: het Sabeltandtijgerspoor of de Tijdreisroute Leewal. Onderweg kun je op een speciale app met animaties en augmented reality de ontstaansfasen van het landschap van dichtbij beleven. De app verrijkt de wandeling voor zowel kinderen als volwassenen op een unieke manier.

De Routes

Het Sabeltandtijgerspoor is een avonturenroute in het Hunzebos voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Een slingerpad brengt je door heuvels uit de ijstijden en langs speelplekken, waaronder een kabelbaan en een balanceerblug. Klim, klauter, spring en sluip, speel spannende games op de app, en houd een wedstrijdje met een sabeltandtijger.

De Tijdreisroute Leewal is een wandeling van 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzand, langs de hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn. Je ziet indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden, zoals zwerfkeien en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt. Deze route is geschikt voor oudere kinderen (14+) en volwassenen.

Je loopt de routes met je eigen smartphone of die van je ouders. Eenmaal op de locatie aangekomen kun je de app downloaden.

Startlocatie

Volg de bordjes met de mammoet/sabeltandtijger naar de routes vanaf: Parkeerplaats zwembad Leewal, Zuideinde 36, 7875 CD Exloo Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen, Valtherweg 36, 7875 TB Exloo

Beleef de ijstijd

Het gebied rondom Exloo is het kloppend hart van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, waar je het landschap uit de ijstijd kunt beleven. In het Geopark liggen twee belangrijke hotspots, het Hunzebos en de Leewal.

Naam organisatie Europa om de Hoek
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Spel
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019
5 oktober 2019
Adres Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen
Valtherweg 36
7875TB Exloo
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.