Verstreken: Hoe?Zo! Show (2019)

In deze voorstelling met spelelement gaat het publiek de strijd aan met een team wetenschappers. Kunnen de wetenschappers vragen van het publiek op tijd wegspelen? Of moeten ze aan het eind van de show een gek dansje doen?

Credits: Boy Vissers via Quest

De Hoe?Zo! Show is een voorstelling waarin kinderen vragen stellen aan experts. De wetenschappers hebben twintig minuten de tijd om het antwoord op deze vragen te vinden en geven. Tijdens de show mogen ze gebruik maken van een paar minuten internet en een stellingkast vol met attributen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als ‘hoe werkt een stift?’. Deze vraag zou het panel kunnen beantwoorden met behulp van een emmer water, een spons en kleurstof. Lukt het de wetenschappers om de vragen van het publiek op tijd weg te spelen?

Presentatie

Presentator Boy Vissers, beter bekend als de Quest experimenteer expert zorgt ervoor dat de vragen aankomen bij het panel van wetenschappers, die deze vragen live beantwoorden.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.