Hoest herkennen met je smartphone

Met ‘MonitAir’ kunnen longpatiënten zelf testen en bijhouden of hun klachten toenemen. Ben je nieuwsgierig hoe je smartphone kan helpen bij het herkennen van een verkeerd hoestje? De wetenschappers leggen je het uit tijdens deze open dag.

Naar de website

Mensen met de chronische longaandoening COPD hebben regelmatig zoveel last van benauwdheid en hoesten dat opname in het ziekenhuis nodig is. Dat is ontzettend vervelend.

Het Radboudumc ontwikkelde daarom samen met het bedrijfsleven, artsen en patiënten MonitAir. Deze app werkt met behulp van kunstmatige intelligentie. Antwoorden op vragen en meetresultaten voorspellen samen de kans op toename van klachten. Een op maat gemaakt behandeladvies geeft vervolgens direct aan welke acties nodig zijn. Zo geeft MonitAir meer lucht aan mensen met COPD en voorkomt het ziekenhuisopnames.

Wetenschappers van het Radboudumc die meehielpen bij het ontwikkelen van MonitAir leggen je tijdens deze open dag uit hoe de app werkt en wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn.

Locatie

Radboudumc, studiecentrum
Geert Grooteplein Noord 21
6525EZ Nijmegen

Datum en tijd

6 oktober 2019: 12:00 - 16:00 uur
Credits: Okkinga Communicatie via Europa om de Hoek

Naam organisatie

Europa om de Hoek

Soort activiteit

Open dag

Doelgroep

Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 12:00 - 16:00 uur

Adres

Radboudumc, studiecentrum
Geert Grooteplein Noord 21
6525EZ Nijmegen

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.