Verstreken: Hoe zou dat zijn in je brein? (2019)

Meet de activiteit van je hersenen en ontdek hoe hersenonderzoek wordt gebruikt om het leven van bijvoorbeeld Parkinsonpatiënten te verbeteren.

Credits: via ANT Neuro b.v.

Hersenaandoeningen zoals Parkinson kunnen leiden tot ernstige storingen in de bewegingsmogelijkheden van mensen. Dit is niet alleen lastig, maar kan ook leiden tot balansproblemen of zelfs vallen. Het project PROMPT maakt het mogelijk om onderzoek, diagnose en behandeling van patiënten te bepalen terwijl patiënten hun normale dagelijkse bezigheden uitvoeren. Dat gebeurt onder andere met een mobiele EEG, een soort badmuts vol elektroden waarmee de activiteit van de hersenen gemeten kan worden. Patiënten kunnen daar vrij mee rondlopen, in tegenstelling tot een normale EEG.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Innovate Experience in Arnhem, een samenwerking met Techniekdag. Tijdens de Experience zijn talloze activiteiten te beleven voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen gebeurt. Er is een uitgebreid programma voor alle leeftijden. Beleef de toekomst op de Innovate Experience.

Naam organisatie Europa om de Hoek
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Adres Melkfabriek
Nieuwe Kade 1
6827AA Arnhem
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.